пʼятниця, 22 березня 2019 р.

ЖІНКА - ПОЕЗІЯ З ОСТРОВА ПРОЗИ

         Щорічно у березневі дні  відзначається Всесвітній день поезії. Щоб привернути увагу суспільства до поезії як до джерела відповідей на багато питань людства, як до мистецтва, повністю відкритого людям, на 30-ій сесії ЮНЕСКО у 1999 році було прийнято рішення : 21 березня кожного року відзначати Всесвітній день поезії.
       У Вороновицькій бібліотеці з нагоди цього свята відбувся вечір поезії та романсу "Жінка - Поезія з острова Прози".  Саме на захід зібралися ті, хто любить, розуміє і цінує поезію. Саме вона, поезія, була господинею вечора, а довгоочікуваними гостями були вірші.
Шанувальники поетичного слова поринули у світ прекрасної, чарівної поезії Людмили Брендак, а Тетяна Скомаровська виконувала пісні на вірші Людмили Брендак та романси. Також, своїми піснями радували глядачів вокальний ансамбль Вороновицької ДШМ та Віталій Волощук. 
       Кажуть, що поезія - це загущеність думки й почуття. Зокрема, Іван Франко назвав поезію "кристалізацією" життя, Ліна Костенко неповторністю, бесмертним дотиком до душі...
 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар