понеділок, 29 липня 2019 р.

КНЯЗЬ ВОЛОДИМИР ВЕЛИКИЙ-ХРИСТИТЕЛЬ РУСИ-УКРАЇНИ

      28 липня до уваги користувачів Вороновицької бібліотеки було представлено книжкову виставку "Князь Володимир Великий-христитель Руси -України". Саме в цей день Україна відзначає порівняно молоде свято, хоча вшановує  подію, що відбулася більше тисячі років тому.
     Матеріали виставки висвітлюють історичні факти, що відбулися у 988 році та стали вирішальними у подальшому розвитку всієї Київської Русі. Книжкові джерела розповідають, що хрещення пов'язують 
з ім'ям князя Володимира Великого, якого церква визнала святим рівноапостольним. У 983 році військо князя Володимира здійснило похід на ятвягів. Князь захопив Херсонес, який тоді належав Візантійській імперії і зажадав руки Анни, що була сестрою візантійських імператорів Василя і Костянтина. Однією з умов шлюбу стало прийняття Володимиром християнства, саме ця подія стала ключовою та вирішальною у розвитку всієї Київської Русі.
     Читачі з цікавістю переглянули книги про Великого князя Володимира   дізнались про його історичне рішення – прийняття Християнства.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар