середа, 7 серпня 2019 р.

ПОЛУМ`ЯНИЙ ПАТРІОТ УКРАЇНИ

    «Зовсім інша була б річ, як би ми єдиними устами і єдиним серцем трудились над пробудженням суспільно-національної свідомості України».
                                                                                                       П.Куліш

        Український письменник, поет, драматург, перекладач, учений-літературознавець та критик, історик, етнограф, педагог, видавець, громадський діяч все це Пантелеймон Куліш, 200-річчя якого відзначаємо сьогодні.Життєва позиція Пантелеймона Куліша, його громадянська заангажованість часто відзначалися драматичною суперечливістю, що інколи призводило до неоднозначного їх розуміння і сприйняття суспільним загалом. Справді, важко назвати Куліша людиною компромісів, але непохитність його стосувалася основного – збереження самобутності українського народу, його духовних надбань, традицій, культури.
        Вороновицька бібліотека долучилася до відзначення ювілею видатного письменника. У відділі обслуговування учнів 10-11 класів та юнацтва до уваги користувачів була представлена книжкова виставка: "Полум`яний патріот України". Відвідувачі мали змогу ознайомитись із   творчим шляхом, світлинами та спогадами про життя письменника.
 








   


Немає коментарів:

Дописати коментар