вівторок, 17 грудня 2019 р.

СВЯТО ЧАЮ

      Ідея відзначати «День чаю» літала в повітрі багато років, але лише після обговорення на всесвітніх громадських форумах  в індійському Мумбаї і бразильському Порту-Алегрі в 2004 і 2005 році відповідно, дата 15 грудня стала називатися «Міжнародний день чаю».
    Метою проведення «Міжнародного дня чаю» було привернення уваги суспільства і політиків до проблем продажу чаю, положенню працівників чайних виробництв, складнощам, що виникають в невеликих виробників в боротьбі з великими корпораціями, а також популяризація цього напою у світі.
  Долучилась до світових традицій і наша бібліотека. На гостини у наше бібліокафе завітали учні 1-4 класів та вчителі Комарівського НВК. Під час свята маленькі користувачі мали змогу почути про історію, чайні традиції, корисні властивості цього напою. З особливим інтересом переглянули відеоролики про чайні традиції заварювання чаю, та чайні плантації світового значення. А ще розгадували загадки, брали участь у веселих конкурсах. Ну і звісно, яке ж свято чаю без смачного частування.
 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар