субота, 28 серпня 2021 р.

ІЛОВАЙСЬК - ТРАГЕДІЯ, В ПРОЯВІ ГЕРОЇЗМУ

 Указом Президента України від 23 серпня 2019 року «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» 29 серпня Україна проводить День вшанування пам’яті захисників України.

День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відзначається 29 серпня. Саме в цей день в ході Іловайської операції загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події розгорталися на полях, засіяних соняшником. Там попрощалися з життям сотні українських воїнів. Тому символом Дня пам'яті захисників України і став сонях.
Україна щодня пам'ятає воїнів, які віддали своє життя за її волю та незалежність. Але 29 серпня – день для гідного вшанування їхньої пам'яті. День, коли кожен українець може подякувати загиблим захисникам, схиливши голову під час хвилини мовчання. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівкам. Адже герої живі, поки жива пам'ять про них.
З нагоди відзначення цього пам'ятного дня у Публічній бібліотеці оформлена книжкова виставка та проведений майстер- клас з виготовлення "Соняха пам'яті"







Немає коментарів:

Дописати коментар