неділя, 8 травня 2022 р.

СВЯТЕ Й ВЕЛИЧНЕ СЛОВО - МАМА!

Травень – місяць квітів і свят. Одним із найдушевніших і найтепліших є День Матері. Адже Мама - це та стіна, той фундамент, підтримка, які дають змогу встояти, втриматись. Ніхто так не порадіє і не поплаче з нами, як Мама. Вона – сонце й небо. Адже саме Мати дає життя і веде по життю. Варто відзначити, що дане свято ще в часи Київської Русі і козаків теж відзначався, але як релігійний – місяць пречистої Діви Марії. Воно й не дивно, адже Мама дає життя, продовжує наш рід.

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І не випадково – від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства.
У Публічній бібліотеці розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Мама-Берегиня... "Яке поетичне, яке точне і загадкове наймення Берегиня — це та, що береже оселю, оберігає нас від невірного кроку, від непрошеного лиха та напасті, це та, що ніколи не вимагає від нас ніяких жертв, а саме задля нас жертвує всім — навіть життям...


Немає коментарів:

Дописати коментар