середа, 14 грудня 2022 р.

ПОЖЕЖНИМ,ЯКІ ПЕРЕМОГЛИ ВОГОНЬ

 14 грудня в Україні традиційно відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

В цей пам’ятний день, згадаємо тих, хто віддав свої життя заради порятунку інших, а також вшануємо героїв-ліквідаторів, які, ризикуючи здоров’ям, ліквідували наслідки техногенної катастрофи.

Їхній подвиг залишився в історії та живе в пам’яті кожного українця. А з 2006 року День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ще й офіційно заснований на законодавчому рівні.

Події понад 36 річної давності ніколи не зітруться з пам’яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Чорнобильська катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості. Наше квітуче Поділля також накрила чорна хмара радіації. І в сім'ях мешканців Вороновицької ТГ є герої - вогнеборці, які пройшли чорнобильське випробування. нажаль, багатьох з них уже немає серед нас, але є ще й живі свідки, спогади котрих та фотознімки зібрані у книзі "Мужність і біль Чорнобиля".





Немає коментарів:

Дописати коментар