вівторок, 21 березня 2023 р.

ПОЕЗІЯ-ДУШІ ПЕРЛИНА

 

Щорічно 21 березня відзначається Всесвітній день поезії.

Поезія – це музика душі, найдавніший духовний скарб людства. Вона втамовує душевну спрагу, пробуджує в людині радість життя.

Наша країна багата майстрами високої поезії. На весь світ і різними мовами прозвучали пророчі слова Тараса Шевченка, сильна жіноча поезія Лесі Українки, могутнє слово Івана Франка. Чарівна  поезія Ліни Костенко, прониклива лірика Василя Симоненко, Василя Стуса, Бориса Олійника, Павла Тичини вражають своєю романтичною схвильованістю та щедрістю почуттів. Величезна скарбниця високого українського поетичного слова поповнюється щодня, щогодини.

На гостину до літературної  вітальні «Поезія-душі перлина» завітали учні Професійно-технічного училища №14 та Вороновицької школи мистецтв.

На заході декламувалися поезії Ліни Костенко, Василя Симоненка (читала Дарина Шевчук), Віктора Баранова. До вподоби глядачам припала пісня «Летіла зозуля» у виконанні викладача Вороновицької школи мистецтв класу вокалу Діани Бевз.

Кажуть, що поезія- це голос істини, голос правди, який єднає серця. Той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати націю, обєднати людство.






Немає коментарів:

Дописати коментар