понеділок, 14 вересня 2020 р.

ПИСЬМЕННИЦЬКЕ РЕМЕСЛО НІНИ ФІАЛКО

 

Фіалко Ніна Іванівна  
   Народилася 10 вересня 1943 року в с.Косенівка Уманського району Черкаської області під час воєнного лихоліття в родині сільських  інтелегентів.
 Навчалася у бухгалтерській школі та в технікумі харчової промисловості.  Після закінчення — направили на роботу в м.Тернопіль, де й працювала 35 років.

   Ніна Іванівна, як і її книги доволі популярні серед українських читачів. Проте, шлях до свого читача у письменниці видався тернистим. За час основної роботи вона не присвячувала себе літературі. Це сталося вже після виходу на відпочинок. Сама Фіалко ось так описує той епізод свого життя наступними словами: «У мене своєрідна і творча біографія. Раніше ніколи не писала (навіть в думках не було). Та економічна криза 90-х змусила мене переосмислити життя. Стрес став поштовхом для розкриття у собі нових можливостей. Щоб майнути за кордон чи зайнятися «бізнесом» – не мала ні бажання, ні здоров'я. А щоб від безгрошів'я не втратити розум почала писати романи».

   Письмениця у своїй творчості приділяє увагу  багатьом  різноманітних темам  та жанрам: від соціально-побутової проблематики до романтичних історій. Кожен її роман наповнений життєвими реаліями та потугами.На  зустрічах  Ніна Фіалко звертається до усіх читачів, особливо до молоді з такою жартівливою порадою: «Читайте багато, адже людина, котра працює тільки руками, швидко старіє».

    Найпопулярніші книжки письменниці:"Обірвана струна", "Родинні гріхи", "Хочу в тарасівку", "Нерівний шлюб", Наречена для бразильця", "Небезпечна межа" та інші  є у нашій бібліотеці .Ми щиро сподіваємося, що дана інформація допоможе вам у виборі найкращої книги, сприятиме вашому всебічному розвитку.



Немає коментарів:

Дописати коментар