пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

90-ті РОКОВИНИ ГОЛОДОМОРУ

   Щороку в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам’ять мільйонів жертв Голодомору 1932–1933 років. Пам’ять загиблих не просто від голоду внаслідок неврожаю, природного лиха, а жертв цілеспрямованого сталінського геноциду українців.

     У цьому та наступному роках минає дев’ять десятиліть від цього злочину. Проте у світі Голодомор досі одностайно не визнаний геноцидом. Немає жодної резолюції Генеральної Асамблеї ООН, яка б чітко й аргументовано засудила радянський тоталітарний режим на рівні з нацизмом.

    Цього року українці вшановуватимуть пам’ять жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни з Росією. Війни, яка знову супроводжується геноцидними практиками, – російський режим уже не приховує мети знищити українську ідентичність.одного лиха, а жертв цілеспрямованого сталінського геноциду українців.

     До 90-тих роковин Голодомору в Україні в КЗ "Публічна бібліотека Вороновицької селищної ради"  та її структурних підрозділах проведено низку заходів:

Історичний екскурс "Україна пам'ятає..."/Публічна бібліотека/

У бібліотеці с. Побережне  представлено інформаційну виставку «ГОЛОДОМОР 1932-1933" та покладання квітів до пам'ятника жертвам Голодомору

       

У структурному підрозділі с.Шендерів створено книжково-ілюстративну виставку „Голодомор трагедія Українського народу1932-1933р."

В бібліотеці с. Обідне проведено історичну годину"Пам'ятаємо про Голод ..."






Немає коментарів:

Дописати коментар