вівторок, 28 листопада 2023 р.

ВІДОМА І НЕЗНАЙОМА ОЛЬГА КОБИЛЯНСЬКА


Ольга Кобилянська: відома і незнайома. За горде серце її називали гірською орлицею, за яскраву метафоричність творів - пишною трояндою в саду української літератури. Сама ж письменниця вважала себе «робітницею свого народу», бо понад 55 років свого життя присвятила літературі.
Ольга Юліанівна народилася 27 листопада 1863 року в містечку ҐураГумора, що в Південній Буковині (сучасній Румунії) четвертою з семи дітей.
Ольга Кобилянська ввійшла в історію української літератури як майстриня прози з глибоким психологізмом, учасниця жіночого руху, справжня патріотка й одна з найосвіченіших жінок свого часу.
Творчість Ольги Кобилянської займає надзвичайно важливе місце в історії української літератури. У своїх творах Ольга Юліанівна розв’язувала соціокультурні проблеми, які висувала тогочасна дійсність та які не втратили своєї актуальності і в наш час.
До 160-річниці від дня народження Ольги Кобилянської в Публічній бібліотеці було представлено книжкову виставку «Велична квітка Буковини».

Книжково-ілюстративна виставка «У дні журби я знов жила коханням» та презентація книги «Меланхолійний вальс» відбулася у  бібліотеці с. Побережне.

















В бібліотеці села Обідне оформлено книжкову виставку ,, Гірська орлиця''




Немає коментарів:

Дописати коментар