субота, 27 квітня 2024 р.

ПАМ'ЯТАЙМО ПРО ЧОРНОБИЛЬ

 Чорнобильська катастрофа – це невидане горе, яке не піддається жодному виміру, невиліковна рана нашого народу, біль якої передається із покоління в покоління, а її справжні масштаби та наслідки дають про себе знати і по сьогоднішній день.

Минуло 38 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

Доземний уклін перед неоціненним людським подвигом персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків аварії. Усвідомлюючи всю складність ситуації, нехтуючи власною безпекою, вони не думали про нагороди і відзнаки, ступили назустріч смертоносному лиху, щоб зберегти життя мільйонів людей не лише у нашій державі, а й на всій планеті.

У Публічній бібліотеці з нагоди вшанування пам'яті жертв Чорнобильської трагедії відбувся вечір пам'яті "Пам'ятаймо про Чорнобиль" на якому були присутні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Сьогодні, коли триває повномасштабна війна, чорнобильці залишаються прикладом мужності, небайдужості і людяності. Шана і низький уклін усім нашим ліквідаторам, чий подвиг назавжди записано до літопису людської мужності та навічно залишиться в пам'яті українського народу.

Дякуємо всім, хто долучився до заходу. Нехай наші дії сприяють збереженню пам'яті та урокам, які нам приніс страшний 1986 рік.










Немає коментарів:

Дописати коментар