вівторок, 18 січня 2022 р.

АЛАН МІЛН і ВСІ-ВСІ-ВСІ...

        Цьогоріч 18 січня ми відзначаємо 140-ву річницю від дня народження Алана Олексанлра Мілна - британського дитячого письменника, автора чисельних п’єс, детективних романів, комічних оповідань і дитячих віршів.  Алан Олександр Мілн здобув світове визнання завдяки іграшковому ведмежаткові Вінні-Пухові. Добрий та трохи незграбний ведмедик спроможний навчити дітей та дорослих досить простим, але важливим істинам. І робить це з гумором!

        Історія одного з найвідоміших казкових персонажів XX століття Вінні-Пуха почалась 21 серпня 1921 року, коли письменник Алан Александр Мілн подарував своєму синові Крістоферу Робіну плюшевого ведмедя на день народження. Крістоферу Робіну в цей день виповнився один рік. А от П’ятачок насправді був іграшкою Крістофера Робіна, подарованою сусідами, а ослик Іа-Іа, як і сам Вінні, був подарований батьками. Ця іграшка була позбавлена ​​хвоста самим Крістофером Робіном в процесі ігор, що і послужило приводом для Мілна-старшого зробити ослика самим похмурим і сумним героєм. Кенга з Ру і Тигра, які в оповіданнях про Вінні-Пуха з’являються дещо пізніше, були куплені батьками Крістоферу Робіну вже спеціально, щоб урізноманітнити історії. Єдиними, кого у Крістофера Робіна не було, були Сова і Кролик, саме тому вони в історіях постають як реальні звірі, а не як іграшки.
     Відомий факт Алан Мілн ніколи не читав книг про Вінні-Пуха Крістоферу Робіну. Він вважав за краще виховувати сина на творах свого улюбленого Вудхауза. Крістофер вперше прочитав вірші і розповіді про ведмедика тільки через 60 років після їх появи.
                  






Немає коментарів:

Дописати коментар